2 Mayıs 2013 Perşembe

Tavuk Sarma

            Merhabalar
Bir başka pratik tavuk tarifiyle daha karşınızdayım. Tahmin edebileceğiniz gibi tavuk yemeyi çok severim. Tarifleri çok detaylı vermiyorum ama merak eden ve denemek isteyen olursa detaylı bir şekilde anlatabilirim ona :)

Malzemeler
Kemiksiz tavuk incik

Püre için
Patates
Süt
Kaşar peyniri
Tereyağı

Tavuğun marinesi için
Yoğurt
Zeytinyağı
Salça
Pul biber/tuz/karabiber/kekik/köri

Öncelikle ilk işiniz kemiksiz tavuk incikleri havan veya sert bir cisim yardımıyla dövüp ince fileto haline getiriyorsunuz. Daha sonra ayrı bir kapta zeytinyağını az miktarda salçayı bir kaşık yoğurdu ve dilediğiniz baharatları karıştırıyorsunuz.Tavuklarımızı bu karışıma bulayıp buzdolabında yarım saat civarı bekletiyoruz. Unutmayın hanımlar ne kadar uzun süre bekletirseniz dolapta karşımı tavuklar o kadar güzel içine çeker:)
Tavuklarımız dolapta bekletilirken patates püremizi hazırlıyoruz. Fakat püre hazırlarken dikkat etmeniz gereken şey çok fazla sulu hazırlamamak. Yoksa pişerken kenarlardan taşar. Patateslerimizi haşlayıp ezdikten sonra sıcakken hala tereyağını kaşarı ve az miktarda sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Eveet püremiz de hazır :)
Tavukları buzdolabından çıkarıp düz bir zemine koyuyoruz ve üzerine biraz püre koyup adeta sarma sarar gibi sarıyoruz ve fırına gönderiyoruz. 25 30 dk civarında pişiyor. İsterseniz kürdanla tutturabilirsiniz tavukları ama ben tercih etmiyorum. Ayrıca benim gibi püreyi fazla fazla yapanlardansanız da yanına bir kaşık püre koyup ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

4 yorum: